VilMer VR

VilMer VR app

Nuvarande status

Produkten/tjänsten finns att tillgå på svenska marknaden.

Hemsida

Kategori

Produktbeskrivning

VilMers VR lösning är enkel att använda och gör det lätt att skapa en aktivitet som är meningsfull för äldre personer. Allt styrs via en surfplatta där du styr vad som samtidigt ska visas i glasögonen. Flera glasögon kan kopplas upp samtidigt och få uppleva samma upplevelse samtidigt.

Övriga som inte har glasögon kan följa med och se på surfplattan eller en TV vilket gör att det blir en uppskattad gemensam aktivitet.

Allt styrs enkelt via en surfplatta, appen startas upp automatiskt, inga handkontroller behövs användas vilket gör det snabbt att komma igång.

Produktbilder

Behov och nytta

Meningsfulla personcentrerade aktiviteter är väsentligt för ett så bra mående som möjligt.

Genom att virtuellt få uppleva saker som man inte kan göra fysiskt kan det ändå ge väldigt positiva upplevelser både för enskilda personen och för gruppen.
Personen kan få förnimmelser att uppleva det på riktigt, en sann känsla av glädje trygghet och meningsfullhet.
Det är ett sätt att besöka platser och uppleva saker man gjort tidigare i livet. Flera kan göra upplevelsen samtidigt men även de som inte har VR glasögon kan följa med i upplevelsen på tex TV eller surfplatta.

Det är fullt möjligt att spela in sina egna filmer och ladda upp dem i plattformen. På så sätt är det enkelt att engagera andra funktioner i kommunen eller i samhället till att bidra med virtuella upplevelser. Låt de äldre få uppleva de lokala platserna som de inte längre kan ta sig till rent fysiskt.

Exempel på produktimplementering

VilMer VR används idag i många kommuner i Norge och först ut i Sverige är tex i Tanum, Upplands Bro och i Göteborg.

I grund och botten kommer tjänsten ifrån danska TakeAWalk som jobbat med denna plattform i många år. TW:s alla deras filmer ingår i VilMers tjänst och det är sen en utvecklad, anpassad och förbättrad tjänst med fokus mot äldreomsorgen. Utöver TW:s filmer har VilMer hundratals egna unika filmer som just är gjorda för att fungera väl för personer som har kognitiva sjukdomar såsom demens.
Flera kunder köper 360 kameror och gör egna VR filmer för sina boende efter önskemål. Dessa kan sedan laddas upp själva i plattformen och göras tillgängligt för alla andra kunder också. På så sätt blir det mer upplevelser och samverkan som gynnar alla.

Det har gjorts en utvärdering och test via AllAgeHub:s matcharena på ett boende i Göteborg under sommaren 2023 med ett väldigt lyckat resultat. Det kommer publiceras på AllAgehubs hemsida när rapporten är klar.

  • Produkten/tjänsten hanterar ej personuppgifter

Betalningsmodellen för VilMer VR är prenumerationsbaserad per glasögon.
Verksamheter betalar en årlig avgift och sen kan glasögonen fritt användas inom organisationen.
Glasögonen, dvs hårdvaran, köps in till en engångskostnad och förinstallerade och färdiga att använda vid leverans.

Det går teckna avtal under längre tid tex 2-4 år om tex stimulansmedel vill användas. Det skapar långsiktighet och bidrar till att utveckla tjänsten ännu mer under avtalsperioden.

I Sverige samarbetar VilMer med Wera Welltech och kontakt kan tas för att få en utförlig presentation och ett pris på inköp och implementering.

Kontakt:
Wera Welltech
Telefon: 073-587 52 35
Epost: info@werawelltech.se

Länk till webbutik

Kontakt

Länk till hemsida

Om företaget

VilMer vill skapa fler goda ögonblick för de äldre och fokuserar på erbjuda social välfärdsteknik och är en av de ledande leverantörerna i Norden.

VilMer har funnits sen 2017 och har sen dess skapat många goda ögonblick för personer boende på sjukhem och äldreboenden. Idag har de flera lösningar för att underlätta personcentrerad omsorg och fokus framåt är att erbjuda aktiviteter för äldre både hemma och på äldreboenden.
2022 kom den första kunden i Sverige och nu är applikationen översatt till svenska.

VilMer är idag 20 talet anställda, har många som jobbar kundnära och är bra på att implementera sina tjänster och hjälper sina kunder i förvaltningen för att tjänsterna ska nyttjas på bästa sätt.

Rulla till toppen