Digitala Upplevelser

Digitala upplevelser på olika skärmar

Nuvarande status

Produkten/tjänsten finns att tillgå på svenska marknaden.

Hemsida

Kategori

Produktbeskrivning

Digitala upplevelser är ett unikt och organiserat bibliotek med digitalt innehåll anpassat till äldre personer med demens och andra former av kognitiv funktionsnedsättning. Innehållet är perfekt för reminiscensterapi, sensorisk stimulering och underhållning.

I det digitala biblioteket finns bland annat filmer, samtalsspel, frågesporter och bildberättelser. Det finns aktiviteter som alla kan delta i, oavsett fysisk hälsa och kognitiv nivå. Digitala upplevelser gör det enkelt att skapa positiva stunder, berikande samtal och stärkt självkänsla.

Lösningen kombineras med aktivitetsplaner ifrån VilMer där ni personcentrerade aktiviteter planeras och schemaläggs.

Alla kan bidra med innehåll vilket sedan kontrolleras och kvalitetssäkras av VilMer innan publicering. Det gör att tillsammans med anhöriga, hembygdsföreningar och andra delar i kommunen kan bidra till meningsfulla aktiviteter för den enskilda personen på äldreboendet.

Produktbilder

Behov och nytta

Digitala upplevelser bidrar till att skapa en god atmosfär på avdelningen, vare sig det är genom att underhålla eller skapa en lugn miljö. Det minnesvärda innehållet kan skapa samtal där personalen lär sig något de inte visste om de boende tidigare. Detta skapar inte bara goda samtal, utan kan vara användbart i arbetet med personcentrerad vård och sensorisk stimulering.

Med digitala upplevelser får ni ett verktyg som:
– skapar goda förutsättningar för nära samtal om minnen eller intressen.
– är ett hjälpmedel vid reminiscensterapi.
– förbättrar arbetsmiljön och kan användas vid BPSD.
– kan användas på flera sätt, som aktiv visning på en stor skärm eller surfplatta, till en enskild person eller i bakgrunden som en ”tavla” där tex soluppgången får komma, fåglarna kvittra eller norrsken på natten.
– är inte resurskrävande att använda.

Används vanlig TV eller tex Youtube finns det stor risk för reklam eller annat icke önskvärt innehåll som kan skapa oro bland kognitivt sjuka människor.

Det finns olika kategorier, bla skapa lugn, att minnas och träning.
Under träning finns det rörelseövningar och filmer man kan cykla till.

Alla kan önska innehåll till plattformen och även bidra med innehåll i form av bilder, filmer och berättelser. Detta för att antalet upplevelser hela tiden blir fler och fler vilket gynnar alla användare.

Exempel på produktimplementering

Det finns många användare i Norge men även numera i Sverige och i Danmark.
Tjänsten hette tidigare ”Televindu” men är nytt namn sen december 2022 då den blev ombyggd och fick mer funktionalitet med bilder, samtalslekar, kategorier, lokalt innehåll etc.
Det var även då den kom fullt ut på svenska.

Först ut i Sverige var det prisbelönta demensboendet Hattstugan på Gotland. https://www.hattstugan.se/

Kunder finns nu i 5 olika svenska kommuner och det kommer växa mycket under 2023 vilket kommer gynna alla kunder.

Det har gjorts en utvärdering och test via AllAgeHub:s matcharena på ett boende i Göteborg under januari-februari 2023 med ett lyckat resultat. Det kommer publiceras på AllAgehuns hemsida när rapporten är klar.

De flesta filmerna har inget talat språk utan det är filmer med djur, natur, hantverk och miljöer som främjar samtal och skapande av lugn och ro.

Tjänsten är väldigt prisvärd då ni fritt får använda den i verksamheten, även anhöriga får gärna använda tjänsten i sina digitala enheter.

  • Produkten/tjänsten hanterar ej personuppgifter

Betalningsmodellen är prenumerationsbaserad.
Verksamheter betalar en årlig avgift som baseras på verksamhetens storlek.

Det går teckna avtal under längre tid tex 2-4 år om tex stimulansmedel vill användas. Det skapar långsiktighet och bidrar till att utveckla tjänsten ännu mer under avtalsperioden.

I Sverige samarbetar VilMer med Wera Welltech och kontakt kan tas för att få en utförlig presentation och en offert på inköp och implementering.

Kontakt:
Wera Welltech
Telefon: 073-587 52 35
Epost: info@werawelltech.se

 

Webbutik: https://www.werawelltech.se/ 

Kontakt

Länk till hemsida

Om företaget

VilMer vill skapa fler goda ögonblick för de äldre och fokuserar på erbjuda social välfärdsteknik och är en av de ledande leverantörerna i Norden.

VilMer har funnits sen 2017 och har sen dess skapat många goda ögonblick för personer boende på sjukhem och äldreboenden. De startade med den digitala plattformen VilMer Opplevelser. Idag har de flera lösningar för att underlätta personcentrerad omsorg.
2022 kom den första kunden i Sverige och nu är applikationen översatt till svenska.

VilMer är idag 20 talet anställda, har många som jobbar kundnära och är bra på att implementera sina tjänster och hjälper sina kunder i förvaltningen för att tjänsterna ska nyttjas på bästa sätt.

Rulla till toppen