Toalettlyft Diana

Diana profilbild

Nuvarande status

Produkten/tjänsten finns att tillgå på svenska marknaden.

Broschyr och hemsida

Kategori

Produktbeskrivning

Vår elektriska toalettlyft bidrar till en ökad livskvalitet för den enskilde, förbättrar arbetsmiljö för personal samt skapar resursbesparingar för verksamheter inom vården.

Med ett långsamt och stadigt lyft hjälper den omsorgstagare att ta sig upp och ned från toaletten, utan behov av assistans. Lyftmomentet tar ca 20 sekunder från nedersta till högsta läge, vilket ger tid för att både få i gång blodcirkulation i benen och för att undvika yrsel.

Produkten är batteridriven och kan därför enkelt installeras i människors hem samt i befintliga vårdboenden. Möjligheten att addera hjul gör den även enkel att förflytta mellan olika badrum och vårdavdelningar. Med en bredd på strax över 60 cm passar den i de flesta badrum

Produktbilder

Behov och nytta

Toalettbesök är svåra att schemalägga och är ett intimt moment där vi alla har ett behov av att känna oss självständiga samt få vår integritet respekterad. Stora bemanningsutmaningar inom vården gör det samtidigt utmanande för personalen att få sin tid att räcka till, inte minst inom hemtjänsten då många insatser kräver dubbelbemanning och kan innebära långa körsträckor mellan omsorgstagare.


Toalettlyften ger ökad självständighet och säkerhet för omsorgstagaren samtidigt som den bidrar till en förbättrad arbetsmiljö för vårdpersonalen i form av minskad psykisk och fysisk arbetsbelastning. Genom att eliminera behovet av tunga lyft och påfrestande arbetsställningar, minskar den behovet av dubbelbemanning och frigör tid som i stället kan läggas på andra kvalitativa vårdsinsatser.

  • Produkten hanterar inte personuppgifter

Engångskostnad

Kontakt

Länk till hemsida

Om företaget

MDV förser omsorgssektorn med tekniska innovationer vars mål är att förbättra vårdares arbetsmiljö och ge vårdtagare ett mer självständigt och värdigt liv.

Rulla till toppen