Omsorgsportalen

Produktbild Omsorgsportalen

Nuvarande status

Produkten finns tillgänglig på svenska marknaden.

Hemsida

Kategori

Produktbeskrivning

Omsorgsportalen är Sveriges första oberoende marknadsplats för digitala hjälpmedel och omsorgstjänster i hemmet.

Omsorgsportalen erbjuder mängder av tjänster till hemmet som förenklar och säkrar upp din vardag med det du behöver. Allt från att brandsäkra med en spisvakt som automatiskt stänger av spisen innan olyckan är framme, till påminnelsehjälp genom en symbolpanel som hjälper dig att minnas om du har stängt av kaffebryggaren, dragit ut strykjärnet, eller låst ytterdörren. Eller vad sägs om att som anhörig få larmet direkt i mobilen om den boendes rörelsemönster avviker från det normala? Lösningarna är många och en självklarhet för bland annat äldre som vill bo kvar hemma. Dessutom finns välfärdsbredband inkluderat i alla tjänster!

Produktbilder

Behov och nytta

På omsorgsportalen.se finns tjänster från flera leverantörer samlade, vilket gör det möjligt för privatpersoner att beställa de tjänsterna som bäst passar deras behov i den situation de befinner sig i livet just nu.

En äldre person eller någon som lever med funktionsnedsättning, kan exempelvis öka sin trygghet i hemmet genom fallarm eller larmklocka till larmcentral eller anhöriga, med spisvakt som varnar innan faran är framme eller sensorer som meddelar en anhörig att allting står rätt till.

Bredden på tjänsterna gör att personerna själva kan sätta ihop ett så stort eller litet paket som de själva känner behövs.

Exempel på produktimplementering

Omsorgsportalens avtalade räckvidd är idag över 1 miljon hushåll. Verksamheten är implementerad som en del i tjänsteutbudet hos flertalet stadsnät och andra nätaktörer i Sverige.

Exempelvis kan privatpersoner anslutna till Eksjös stadsnät beställa digitala omsorgstjänster vid sidan om sina vanliga bredbands och TV-tjänster. Som en del i att informera invånarna om att dessa tjänster finns tillgängliga utanför kommunens regi så hjälper ibland även kommun och allmännytta till att informera om att stadsnätet tillgängliggjort Omsorgsportalen i kommunen.

Länk till Eksjö stadsnät hemsida: https://eksjoenergi.se/bredband/omsorgstjanster/
Länk till Eksjö kommun hemsida (under fliken anhörigstöd): https://eksjo.se/omsorg-och-stod/anhorigstod-och-frivilligverksamheten
Länk till Eksjö allmännytta hemsida (under fliken trygghet): https://eksjo.se/underwebbar/eksjobostader/hyresgast/jag-ar-hyresgast

  • Tjänsterna på Omsorgsportalen kopplas upp med ett välfärdsbredband vilket är en prioriterad och sluten förbindelse enbart för digitala omsorgstjänster.
  • På Omsorgsportalen, och likaså av leverantörerna på Omsorgsportalen, hanteras all persondata i enlighet med GDPR.

Omsorgsportalens tjänster beställs i största utsträckning som abonnemangstjänster med en månadskostnad. I vissa fall tillkommer också en engångskostnad i form av startavgift.

 

Alla tjänster från de olika leverantörerna finns samlade hos Omsorgsportalen.

Länk till webbutik: https://omsorgsportalen.se/

Kontakt

Länk till hemsida

Om företaget

Sappa levererar bredband, TV, digitala omsorgstjänster och telefoni till kunder i hela landet. Vi är ett av Sveriges största telekombolag och har funnits länge i branschen. Våra digitala omsorgstjänster finns för privatpersoner, kommuner och företag genom Omsorgsportalen – Sveriges första marknadsplats för digitala omsorgstjänster.

Rulla till toppen