Kunskapsportföljen

Smart telefon med symboler för dokument, foton och film i skärmen

Nuvarande status

Produkten finns tillgänglig på svenska marknaden april 2022.

Hemsida och broschyr

Kategori

Produktbeskrivning

Ett lättanvänt digitalt verktyg för förvaring och hantering av olika typer av dokument, bild och film. Det ska hjälpa en person med stödbehov och/eller de stödpersoner som förstår bäst att beskriva personens behov. Verktyget ska också hjälpa alla som behöver lära sig om personen, att förstå och kunna utföra uppgifter med rätt handlag och bemötande.

Produktbilder

Behov och nytta

Projekt Kunskapsportföljen ska bygga en app. Appen ska göra det lättare för dig som har stödbehov, och som har många personer runt omkring dig, att samla all information om den hjälp du behöver, sortera och sprida den till aktuella personer. Det skulle kunna vara t ex listor, rutiner eller instruktioner om hur du vill bli hjälpt i olika moment.

I din digitala “portfölj” kan du ha dokument, filmer och bilder om dig och dina stödbehov. Dessa blir lätta att ha med sig i din telefon eller surfplatta.

Appen ska vara enkel att uppdatera och göra ändringar i, så att dina assistenter och anhöriga direkt kan få all ny och aktuell information.

Exempel på produktimplementering

Det finns inga exempel på produktimplementering

  • Vi har ännu inte formulerat vår policy för appen men då Bräcke diakoni även tillhandahåller appen RättVisat så är det med största sannolikhet så att en policy som liknar den är vad som kommer skrivas.
  • Du hittar policy för Rättvisat via länken: https://www.brackediakoni.se/rattvisat/integritetspolicy

Detta är något som är under uppbyggnad. Troligast scenario är någon form av licens som man betalar för. Informationen uppdateras.

Appstore och GooglePlay

Kontakt

Länk till hemsida

http://www.brackediakoni.se/kunskapsportfoljen 

Om företaget

Med hjärta – utan vinstsyfte
Vi är Bräcke diakoni. En pigg och nyfiken 90-plussare. Som idéburna drivs vi av en vilja att göra skillnad, inte att tjäna pengar. Det gör att vi kan tänka med hjärtat först.

Vi vet att vård och omsorg behöver både hjärta och hjärna. Och en stor portion medmänsklighet. Som idéburen stiftelse har vi inga ägare och drivs först och främst av viljan om att göra skillnad. Inte av att göra vinst. Men även vi behöver ha en organisation i ekonomisk balans, skillnaden är att den vinst vi gör återinvesteras i våra egna verksamheter.

Piggare än någonsin
Redan 1923 startade biskop Edvard Rohde stiftelsen Bräcke diakoni. Mycket har hänt sedan dess och idag är vi piggare och mer nytänkande än någonsin. Vi vill göra skillnad där det faktiskt behövs. När samhället förändras ändras också behoven. Men vi kommer alltid fortsätta ifrågasätta och vilja göra något åt de behov vi ser. Vi delar med oss av vår kunskap och är självklart beredda att lära av andra. Samhällets resurser ska användas på bästa sätt – där de faktiskt behövs. Tillsammans med våra över 1100 medarbetare strävar vi mot vår vision om ”Ett medmänskligare samhälle”.

Vi behandlar inte alla lika
Med över 50 verksamheter inom områdena hälsovård, funktionshinder och äldreomsorg blir det en hel del möten. Möten med människor som alla har egna behov, förutsättningar och drömmar. Det är med stolthet vi säger att vi inte behandlar alla lika. För alla är inte lika. Alla har inte samma behov. Hos oss ska alla känna att de blir tagna på allvar. Där de är vill vi också vara. Och de behov som finns vill vi möta. Oavsett om det sker på en vårdcentral, i rehabilitering, inom psykiatrin eller på hospice. Det är det som är diakoni för oss!
Se film om Bräcke diakoni: 
https://youtu.be/n-oQIY_3t4c 

Rulla till toppen